CATEGORIE

SCKOKDEMPERS EN VEREN

SCKOKDEMPERS EN VEREN

 Veren en schokdempers
De veren onder een auto zetten schokken en stoten door het rijden over oneffenheden om in controleerbare deiningen. Deiningen maken het een en ander comfortabeler. Teveel deining zou het complete autogewicht weer te veel in beweging kunnen zetten, reden waarom schokdempers de werking van de veren in toom houden. Vaktechnisch gezien is een schokdemper eigenlijk een deiningsdemper.
De schokdemper zet de bewegingsenergie door vloeistofwrijving om in warmte-energie. Dat gebeurt doordat in de demper door middel van ventielwerking bij iedere ingaande en uitgaande slag de vloeistof geremd wordt. Het mag duidelijk zijn dat de werking van veren en dempers op elkaar afgestemd moeten zijn teneinde niet de prestaties van een van beide teniet te doen. Daarom wordt bij het produceren van veren door de kwaliteitsmerken altijd rekening gehouden met de origineel door de autofabrikant gemonteerde schokdemper. En daarom is het van belang bij vervanging van de originele schokdempers en veren te kiezen voor een merk dat deze twee componenten perfect op elkaar heeft afgestemd.

 

Autoparts heeft een groot aanbod voor uw auto.

U kunt bij Autoparts terecht voor schokdempers en veren

Per type auto zijn specifieke onderdelen beschikbaar, daarom is het op het ogenblik nog niet mogelijk om deze online bij Autoparts te bestellen.

Neem contact op  voor advies over de juiste onderdelen voor uw auto. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 
 

      

  

  

  


Bilstein schokdempers
Veer, schokdemper, veerpoot 
 

   

 

Veren, schokdempers 
 

   

 

 

H&R veren en schokdempers Veren, schokdempers, veerpoten
 

  

 

Koni schokdempers

 

Veerpoot 
 

   

 

KW veren en schokdempers

 
 

 

 


 
 
 

  

 

   
 

 

 
Er zijn geen producten in deze categorie.
Autoparts Roermond Webshop © 2019