CATEGORIE

PAKKINGEN EN KEERRINGEN

PAKKINGEN EN KEERRINGEN

Auto pakkingen: belangrijk afdichtings materiaal!

Per type auto zijn specifieke pakkingen beschikbaar, daarom is het op het ogenblik nog niet mogelijk om deze online bij Autoparts te bestellen.

Neem contact op  voor advies over de juiste pakking voor uw auto. 

Pakkingen worden gebruikt om twee delen goed op elkaar aan te laten sluiten. Auto's zijn voorzien van diverse pakkingen. Op deze manier kan er geen olie of uitlaatgassen ontsnappen. Er zijn inlaatpakkingen, carterpan pakkingen, oliepakkingen en uitlaatpakkingen. Er zijn twee typen pakkingen, laten we deze eens nader bekijken!

 

Auto pakkingen

Het is van belang dat een pakking zich goed aanpast aan de delen die afgedicht dienen te worden. Nadat de delen strak op elkaar aangesloten zijn zal een pakking gaan meewerken en de juiste vorm aannemen.

Hierdoor onstaat een goede afdichting. Pakkingen bestaan er in twee soorten, vloeibare ,- en vaste pakkingen.

auto-pakking-waterpomp.
Vaste pakking: juist aanbrengen voorkomt veel ellende.
 
 

Olie & pakkingen

Als je goed tussen de naden van het motorblok kijkt zie je pakkingen zitten. Deze 'ringen' zijn voor de afdichting van de delen van het motorblok. Als een pakking versleten is zal olie uit het motorblok sijpelen. Dit verhoogt het olieverbruik Het blok zal er niet fraaier van worden en er bestaat de kans dat je zonder motorolie komt te staan. Tevens riskeer je een "vastloper". De draaiende delen binnen in de motor lopen letterlijk vast omdat deze niet meer door olie gesmeerd worden.
 
 

Zweten of lekken?

Als de kleppendekselpakking of koppakking ouder wordt, of uitgedroogt is kan dat resulteren in een zwetende pakking. In beginsel kan het geen kwaad, als het binnen de perken blijft. Als je elke maand een liter olie moet bijvullen en er olieresten onder de auto zichbaar zijn moeten er wel alarmbellen gaan rinkelen.

 

Symptomen

 

Als er opeens witte rook uit de uitlaat vandaan komt is een kapotte koppakking vaak de veroorzaker . Vervolgens zal de koelvloeistof   snel opraken, als opeens de motortemperatuur omhoog schiet  kun je er vergif op innemen dat het de koppakking is. Bestaat er twijfel? Dan kan een compressietest je  een sluitend antwoord geven.

De prijs van een pakkingset valt reuze mee, de arbeidsintensieve de(montage) klus van de koppakking maakt het een kostbare reparatie. De koppakking zit in het midden van het motorblok, tussen het cilinderblok en de cilinderkop. De meeste uitlaatpakkingen zijn redelijk snel gemonteerd.

 

Uitlaat pakking

Ook tussen de uitlaatdelen is een zgn. uitlaatpakking noodzakelijk. Deze zorg voor het luchtdicht maken van de uitlaatlijn.

Dit is essentieel voor de APK keuring. Tevens voorkomt het dat de losse delen kunnen van trillen. Je hebt een pakking nodig voor op de middendemper en einddemper.

Het is van groot belang dat je pakkingen secuur aanbrengt. Vaak is het een tijdrovende klus om een lekkende pakking weer te vervangen.

pakkingen-voor-auto. 
Diverse pakkingen: o.a. uitlaatpakking en koppakking.
 
 

Pakkingen vervangen

Als je de pakking hebt aangebracht controleer je deze goed voordat je alles weer gaat terugbouwen. Je kunt ook een beetje olie gebruiken om de pakking even goed te laten plakken.

Als bij de kleppendeksel er dan in zijn geheel opzit kun je deze staps gewijs en kruislings aandraaien. Dit voorkomt dat de pakking mogelijk gaat scheeftrekken tijdens het aandraaien.

 
 

Vloeibare pakking? opgelet!

Er zijn ook vloeibare pakkingen te verkrijgen. Dit is een kit je kunt aanbrengen op de delen van de motor en voor een gas,- en vloeistof dichte afdichting zorgt. Soms wordt een vloeibare pakking gebruikt om de voorgevormde pakking op zijn plek te houden.
vloeibare pakking. 
Vloeibare pakking: voorzichtigheid is gewenst.
 
 

 

Er zijn geen producten in deze categorie.
Autoparts Roermond Webshop © 2018