CATEGORIE

PHILIPS

PHILIPS

Philips is één van de bekendste merken ter wereld voor electrische apparaten. Philips is zoals de meesten van u wel weten een van oorsprong Nederlands bedrijf dat in 1891 door de familie Philips uit Eindhoven werd opgericht. De eersten die bij het bedrijf betrokken waren waren vader Frederik Philips en zijn zoon Gerard. Niet lang na de oprichting van het bedrijf raakte ook Gerards broer Anton betrokken. Anton bleek een groot handelsinstinct te hebben waardoor Philips binnen korte tijd één van de grootste producenten van gloeilampen ter wereld werd.

Gedurende de 20ste eeuw bleef het echter niet bij gloeilampen, maar werd het assortiment steeds verder uitgebreid met allerlei soorten elektrische apparaten. Die uitbreiding heeft Philips te danken aan de uitvinding van Röntgenstraling in 1918. Philips was het eerste bedrijf dat een röntgenapparaat maakte. Inmiddels bestaat het aanbod Philips producten uit autolampen, geluids- en beeldapparatuur en accessoires zoals cds en dvds, maar ook medische apparatuur.

Vanaf het jaar 2000 heeft Philips meer nadruk gelegd op het milieubewuste karakter van het bedrijf. Dat komt terug in de bedrijfsorganisatie in drie hoofdafdelingen: Gezondheidszorg, Verichting en Lifestyle. De productie van autolampen valt onder de afdeling verlichting.

Er zijn geen producten in deze categorie.
Autoparts Roermond Webshop © 2018