CATEGORIE

BERU

BERU

Het merk Beru werd in 1912 opgericht door Julius Behr en Albert Ruprecht. Beru komt oorspronkelijk uit Duitsland en is begonnen met het maken van bougies. Afgelopen jaar vierde Beru zijn honderdste verjaardag en een eeuw innovatie op het gebied van start- en opwarmingsonderdelen.


Hoewel Beru begon met de productie van bougies, volgden de gloeibougies in 1929. Deze twee bekendste Beru onderdelen zijn over de laatste honderd jaar behoorlijk ontwikkeld en gemoderniseerd. U moet daarbij denken aan snelgloeiende gloeibougies die de voorverwarmingstijd van een dieselmotor aanzienlijk inkortten tot twintig seconden. Dat gebeurde in 1975. Drie jaar later, in 1978, werd de voorverwamingstijd van Beru gloeibougies nog eens verkort naar vijf tot zeven seconden. Vanaf het einde van de jaren 1980 begon Beru met het maken van andere ontstekingsonderdelen zoals bobines bijvoorbeeld.


Vandaag de dag is Beru een multinational die actief is in verschillende landen. Het hoofdkantoor staat echter nog altijd in Duitsland evenals de grootste fabriek. Daarnaast zijn er productielocaties in onder andere Ierland en Thailand.

Er zijn geen producten in deze categorie.
Autoparts Roermond Webshop © 2018